Meghívó

rozmaSzkultinfo Kft tisztelettel meghív minden érdeklődőt „Hej rozmaring, rozmaring, leszakadt rólam az ing” Táncház szervezése Szentistvánon programsorozatra 2014.május 31-én

Programok:
Május 31. (szombat) helyszín a Művelődési Ház

  • 14.00 Kovácsolás és népi hímzés
  • 18.00-21.00 „ Nézd a tánc nemeit” Kalotaszegi táncok tanítása – vezeti Zelei Ferenc Játszik a Pipás Zenekar

Szünetek közben pihenésképpen minden résztvevőt juhtúrós pogácsával és teával kínálunk

Moldvai táncház. Vezeti: Zelei Ferenc – játszik a Pipás zenekar
Kézműves foglalkozás: kosárfonás. Vezeti a Szentistváni Gyöngyösbokrétás Hagyományőrző Egyesület.
Vendég: Barati Veronika kosárfonó

Benyújthatóak a Projekt adatlapok!

Megjelent az EMVA Társfinanszírozású Intézkedések Irányító Hatóságának 45/2013. számú (V.29.) Közleménye, melyben a LEADER Program harmadik, 2013-ban meghirdetett pályázati köréhez kapcsolódó LEADER Intézkedési Tervek közzétételre kerültek.

A közzétett LEADER Intézkedési Tervek tartalmazzák a támogatható célokat, tevékenységeket, az ügyfélkört, az igényelhető minimum és maximum összegeket, a támogatható településeket, valamint a támogatási kritériumokat és azokat a csatolandó dokumentumokat, amelyekre a HBB-nek szüksége van az előzetes támogatási döntések meghozatalához, HVS-hez való illeszkedés vizsgálatához. A HBB döntési kompetenciája kizárólagos, előzetes támogatási döntés nélkül az ügyfél pályázata elutasításra kerül.

A projekt ötleteket a Projekt adatlapon kell benyújtani az ügyfélnek a területileg illetékes LEADER HACS-hoz. A Projekt adatlapot az ügyfélnek 2 példányban kell a HACS-nak benyújtani, személyesen átadás-átvételi dokumentummal, valamint postai úton (ajánlott, vagy ajánlott tértivevényes) formában.

A Projekt adatlap hivatalos benyújtását megelőzően a LEADER HACS munkaszervezete lehetőséget biztosít az ügyfélnek arra, hogy Projekt adatlapja előzetes ellenőrzésen menjen keresztül. Ezért célszerű az elkészült Projekt adatlapokat a hivatalos benyújtást megelőzően e-mailben elküldeni a HACS részére.

Minden más, a Projekt adatlaphoz tartozó formanyomtatvány és tájékoztató dokumentum a LEADER Pályázati Egységcsomag 2013 menüben megtalálható.

A pályázatok benyújtása elektronikus űrlapon, ügyfélkapun keresztül történik, 2013. június 17-én 08:00 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. augusztus 31-én 18:00 óráig.

IH Közlemény megjelenése. 

pdfEMVA Társfinanszírozású Intézkedések Irányító Hatóságának közleménye

pdfLEADER HACS döntési folyamat segédlet

Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások 2012-ben

Megjelent a vidékfejlesztési miniszter 47/2012. (V.11.) VM rendelete, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről. A rendelet a Magyar Közlöny 2012. évi 57. számában olvasható. A Magyar Közlöny ezen száma megnyitható itt: ( pdf fájl)

A támogatási kérelmet postai úton 2012. június 1. és június 30. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett formanyomtatványon, a beruházás helye szerinti illetékes LEADER HACS munkaszervezeti irodájához (3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.).

A mikrovállalkozásoknak kiírt pályázaton az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/km2 népsűrűségű településeken működő vagy induló cégek kérhetnek támogatást. A vállalkozások legalább 1 millió, legfeljebb 20 millió forintot igényelhetnek. A hozzájárulás mértéke hátrányos helyzetű településeken 65%, egyéb területen 60%.
Bővebben ...