December 10-én, kedden kora délután nyílt meg Tiszaújváros, s egyben a dél-borsodi térség első olyan üzlete, melynek kínálatában kizárólag őstermelők, kistermelők termékei, kézműves- és biotermékek találhatóak meg. Orbán Zoltán, a bolt tulajdonosa elmondta, hogy elsődlegesen olyan egészséges, prémium minőségű élelmiszereket kívánnak forgalmazni, melyeket a multinacionális áruházláncokban nem tudunk beszerezni.

A termékpalettán szerepelnek természetesen a napi fogyasztási cikknek számító termékek: friss pékáru különlegességek, friss tej és sajtok (bio is), házi joghurtok és házi tejföl, továbbá füstölt húsáruk (kolbász, szalonna, sonka, szalámi...). A szerencsésen megválasztott „Spájz" elnevezésre stílszerűen emlékezteti a betérő vásárlókat a termelői mézek, házi savanyúságok, lecsók, zakuszkák és házi lekvárok ínycsiklandó látványa. A bejárati ajtótól balra a szintén tiszaújvárosi Topáz Kft. friss magyar tojásból és magyar lisztből, só és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készülő tésztái közül választatunk kedvünkre valót.

A tulajdonos koncepciója az, hogy az árukat lehetőség szerint minél kisebb távolságról szerezzék be, ezzel is erősítve a helyi és a térségi gazdaságot, továbbá minimalizálva a közúti szállítás által okozott környezetterhelést. Csupán azok az áruk érkeznek 40-50 kilométernél messzebbről, amelyek a közelben nem fellelhetők, vagy az előállító országos ismertsége és elfogadottsága indokolja (pl.: Cserpes Sajtműhely termékei; Virágoskút Kertészeti Kft. biotermékei).

A polcokra kerülő élelmiszereket Orbán Zoltán a bolt nyitását megelőzően több hónap alatt kutatta fel. Az előállítókat minden esetben személyesen felkeresve győződött meg az áruk előállítási körülményeiről és annak rendje-módja szerint végig is kóstolta azokat: Innen a szlogen: „Felkutattuk, megkóstoltuk, szívből ajánljuk"... A tulajdonos nem titkolja, hogy üzletpolitikájának első számú pillére a vásárló, az üzlet, mint közvetítő és a termék előállítója közötti bizalom megteremtése és hosszú távú fenntartása. A térség termelőivel való kapcsolatfelvételt a Dél-borsodi LEDAER Egyesület is aktívan segítette. Ilyen módon kerülhettek az eladótérbe többek között a mezőcsáti Veres Méhészet mézei, továbbá Ficzere István borsodivánkai őstermelő füstölt húsárui is.

A SPÁJZ nevet viselő bolt Tiszaújvárosban a Galéria üzletház földszintjén (Szent István u. 13.), mondhatni a város szívében található. A jó ízléssel megálmodott külső dizájn és a belső tér kialakítása egyaránt harmóniát, letisztult értékrendet sugároz, megteremtve ezzel a megjelenés és a tartalom egységét, hiszen az egészséges táplálkozás, mint számunkra kínálkozó választási lehetőség, szintén egyfajta harmónia megteremtését hivatott szolgálni.

Murányi Norbert
vidékfejlesztési menedzser, DBLE

hfsterv

szakmaiforum2017

szechenyi

emvapjg

belepesi

Naptár

Szeptember 2019
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

www.videki-elmenyek.hu

4hacs

Kiadványaink elektronikus verziói

KÉZMŰVESEK, NÉPMŰVÉSZEK DÉL-BORSODBAN

kiadvany345KIADVÁNYBEMUTATÓ MEZŐNAGYMIHÁLYON (VIDEÓ)


 KÖZÖS ÉRTÉKEINK ÚTJAIN
DÉL-BORSODBAN, ZSELICSÉGBEN,
HOMORÓD-RIKA-KÜKÜLLŐ TÉRSÉGÉBEN

kozosertekeinkKIADVÁNYBEMUTATÓ MEZŐKERESZTESEN (VIDEÓ)

 

eleven2013nepazarvminisztermak logo newikszt 2013daranyi2013

amc