Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

"Informatika a köz szolgálatában" címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni bármely nem profitorientált szervezet és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel - notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon - rendelkezők számára. (A WIFI csomagot valamely számítógépes szolgáltatási csomag mellé lehet választani és internetmegosztásra csak meglévő Internet-kapcsolat esetén alkalmas.)

Pályázati keret: Az itt közölt tartalommal és árszínvonalon mindössze 400 db számítógépet magába foglaló számítógépes szolgáltatáscsomag áll rendelkezésre, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a részletes pályázati kiírás táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét összegek, mely elérhető a www.oip.hu internetes oldalon.

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők használatára is beállíthatóak (pl. teleházban, oktatási célra, stb.)

A pályázók köre: Profitorientált vállalkozások kivételével minden szervezet pályázhat. A teljesség igénye nélkül:

  1. Civil és/vagy jótékonysági vagy egyházi szervezetek (alapítvány, egyesület, köztestület, közhasznú kft, stb.), vagy
  2. az 1. pontban írt szervezetek által fenntartott intézmények (a fenti szervezetek által fenntartott bármely intézmény)
  3. Oktatási intézmények, vagy az azt fenntartó, vagy támogató szervezet tekintet nélkül működési formájára
  4. Települési, megyei önkormányzatok, kistérségi társulások, illetve az általuk fenntartott intézmények

Pályázatot települési önkormányzattól kizárólag abban az eseten áll módunkban elfogadni, amennyiben a pályázatot a (kör)jegyző aláírásával és az önkormányzat hivatalos bélyegzőjével ellátva küldik meg. Költségvetési szervek és egyéb más, a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezet részéről a pályázat benyújtása egyben azt is jelenti, hogy a szervezet kifejezetten úgy nyilatkozik, miszerint a pályázatban szereplő eszközbeszerzés és minden hozzá kapcsolódó szolgáltatás tekintetében nem köteles a kötelező közbeszerzés lefolytatására.

A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

Márkás Pentium 4 kategóriájú számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes csomagokra, valamint egygépes szolgáltatáscsomagra (tehát egyetlen gépet tartalmazó csomagra is) lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is.

A felújítási szolgáltatás magában foglalja a gépek átvizsgálását, egységesítését, külső-belső takarítását, a fődarabok tesztelését is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

Valamennyi csomagunkban lévő számítógéphez hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer (előtelepítve, beállítva, de igényelhető Windows7 Professional rendszerrel is) Egy Microsoft Windows Professional sorozatú operációs rendszer-szoftver értéke önmagában is 40.000. Ft körüli. Továbbá a Libre Office magyar nyelvű, Microsoft Office kompatibilis irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkción túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is (opcionálisan igényelhető Microsoft Office 2007 Basic irodai csomaggal is).

A számítógépes szolgáltatás-csomagok a következőket tartalmazzák:

Kép

HP, Fujitsu-Siemens, NEC, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek).
Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén (minimum) 2800-as processzor, 1GB memória, 80 GB adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

A bővített számítógépes szolgáltatáscsomag esetén két magos processzor (Core2Duo), 2GB memória, 80 GB (vagy nagyobb) adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

Minden számítógép új billentyűzettel és egérrel kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 4 illetve 8 darabos összeállításban.

Az alap és a bővített csomagtípus gépei is alapesetben Microsoft Windows XP Professional operációs rendszerrel telepítettek. Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows7 Professional operációs rendszerrel is. Beállításra kerül rajtuk továbbá a Libre Office irodai programcsomag, illetve külön igényelhető Microsoft Office 2007 Basic irodai csomag is. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló dokumentumokon felül telepítő lemez is tartozik.

A szolgáltatáscsomag gerincét alkotó szolgáltatások: Minden a pályázatban szereplő eszköz egy éves háztól házig garanciával és extra 2 éves assistance szolgáltatással rendelkezik.

A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával különböző méretű TFT /lap/ monitor.(A kép illusztráció)

Számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek*

Leírás

4 gépes csomag

8 gépes csomag

A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:

179.000. Ft

353.000. Ft

További csomagok és kiegészítő lehetőségek a részletes pályázati kiírás-ban olvashatóak a www.oip.hu oldalon

Kiegészítők: A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda - partnerein keresztül - segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő eszközöknek is, mint például monitor, DVD író, "chat-pack", stb.

Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a www.oip.hu oldalon. (A részletes pályázati kiírás internet hiányában lekérhető telefaxon, vagy postai úton is!)

Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2012. április 18-ig folyamatos. A bírálat két részben történik. Az első bírálaton a 2012. április 06. péntek 18:00 óráig az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második bírálaton a 2012. április 18-án (szerda) éjfélig az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt.

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 5 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve az átadás-átvétel feltételeiről szóló visszaigazolást követő legfeljebb 60 napon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-beüzemelés nélkül).

A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések a nyertes pályázókkal a bírálatot követő napokban megkezdődnek, és várhatóan 2012. április 14-től a gépek kiszállítása is megkezdődik.

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre. Szükséges ezért a pályázat szöveges részében meghatározni azt a kört, amely számára hasznos és fontos a leendő gépek működése. Ennek elmulasztása nem kizáró ok, azonban hátrányt jelenthet a bírálatnál. Természetesen hagyományos irodai feladatok elvégzésére is be lehet nyújtani a pályázatot, hiszen legutóbbi pályázatunkon is szinte minden pályázónak tudtunk segíteni.

A bírálatot a pályázati programfelelős és az általa kijelölt pályázati kapcsolattartó(k) közösen végzik, a fenti formai és tartalmi szempontok alapján.

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81

hfsterv

szakmaiforum2017

szechenyi

emvapjg

belepesi

Naptár

Szeptember 2019
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

www.videki-elmenyek.hu

4hacs

Kiadványaink elektronikus verziói

KÉZMŰVESEK, NÉPMŰVÉSZEK DÉL-BORSODBAN

kiadvany345KIADVÁNYBEMUTATÓ MEZŐNAGYMIHÁLYON (VIDEÓ)


 KÖZÖS ÉRTÉKEINK ÚTJAIN
DÉL-BORSODBAN, ZSELICSÉGBEN,
HOMORÓD-RIKA-KÜKÜLLŐ TÉRSÉGÉBEN

kozosertekeinkKIADVÁNYBEMUTATÓ MEZŐKERESZTESEN (VIDEÓ)

 

eleven2013nepazarvminisztermak logo newikszt 2013daranyi2013

amc