A Dél-borsodi LEADER Egyesületbe közelmúltban belépett Tiszakeszi Polgárőr Egyesület rangos elismerésben részesült október 22-én, az Országos Polgárőr Szövetség 56-os megemlékezésén, melyre Budapesten, az ORFK Teve utcai székházában került sor. Kállai László, a tiszakeszi polgárőrök vezetője és Sipos Imre Tiszakeszi polgármestere az „Év Polgárőr Egyesülete" kitüntetést vehették át Dr. Túrós András országos elnöktől és Dr. Hatala József országos rendőrfőkapitánytól.
HDP_0121 HDP_0071 HDP_0123

Kállai László kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület jelenleg 63 tagot számlál (ebből 3 pártoló tag). A polgárőrség a településen 2005-ben alakult meg hivatalosan, ezt követően 2009-ben szerveződött újjá, ekkor lett ő az elnök. A lakosság érdekében végzett hatékony és eredményes feladatellátás titka szerinte a helyi önkormányzattal, a lakossággal és a területileg illetékes rendőri szervekkel meglévő, napi szintű, jó együttműködés. Az elmúlt időszakra visszatekintve egyértelmű sikerként értékelte a márciusban megrendezett Polgárőr - Rendőr Családi Napot, melynek a Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola biztosított helyszínt, és összesen mintegy 250 főt mozgósított. E rendezvény keretében a fiatalabb generációk korosztályonként kaptak bűnmegelőzést szolgáló felvilágosítást különböző témákban (drog, erőszakos bűncselekmények, közlekedés). Novemberben szintén a rendőrséggel karöltve idős emberek számára tartanak majd tájékoztatást az áldozattá válás elkerülése érdekében.

A polgárőri szolgálat gerincét a település és a lakosság biztonságát szolgáló járőrözés adja, melynek megszervezésében élen járnak a tiszakeszi polgárőrök, hiszen még ünnepnapokon is rendre folyamatos a feladatellátás. Jelentős segítséget nyújt ebben a helyi önkormányzat, amely üzemanyag támogatást és irodahelyiséget is biztosít a polgárőrség számára - mondta el Kállai László. A szervezet fontos tevékenysége továbbá a különböző települési rendezvények biztosítása, amely szintén megkívánja a helyi önkormányzattal és más civil szervezetekkel (sporthorgász, faluszépítő) való szoros együttműködést.

A jövőre vonatkozóan Kállai kiemelte a katasztrófavédelmi hatósággal való együttműködés kereteinek kialakítását, annak érdekében, hogy egy esetleges árvízi vagy bármilyen más vészhelyzetben eredményesen tudjanak fellépni.
A Tiszakeszi Polgárőr Egyesület hatékony feladatellátását segíti, hogy sikerrel pályázott a LEADER program első körében meghirdetett „Helyi közbiztonság erősítése" célterületre. A projekt keretében 3 darab szolgálati kerékpár, 2 pár nagy teljesítményű adóvevő készülék és valamennyi aktív tag részére ruházat került beszerzésre. 2011-ben ismét pályázatot kívánnak benyújtani a civil szervezetek eszközellátottságának javítását célzó, helyben meghirdetett célterületre. Most nagy teljesítményű elemlámpák és a lakosság tájékoztatását szolgáló irodai eszközök (nyomtató, szkenner, fénymásoló) beszerzését tervezik.

Kállai László a kitüntetés átvétele kapcsán hangsúlyozta, hogy a kitartó munkával kivívott elismerés közös érdem, és egyúttal köszönetet mondott a tagságnak, a támogatóknak, a területileg illetékes rendőri szerveknek és a helyi önkormányzatnak.

hfsterv

hfsterv

szakmaiforum2017

szakmaiforum2017

szakmaiforum2017

szechenyi

emvapjg

belepesi

Naptár

December 2019
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

www.videki-elmenyek.hu

4hacs

Kiadványaink elektronikus verziói

KÉZMŰVESEK, NÉPMŰVÉSZEK DÉL-BORSODBAN

kiadvany345KIADVÁNYBEMUTATÓ MEZŐNAGYMIHÁLYON (VIDEÓ)


 KÖZÖS ÉRTÉKEINK ÚTJAIN
DÉL-BORSODBAN, ZSELICSÉGBEN,
HOMORÓD-RIKA-KÜKÜLLŐ TÉRSÉGÉBEN

kozosertekeinkKIADVÁNYBEMUTATÓ MEZŐKERESZTESEN (VIDEÓ)

 

eleven2013nepazarvminisztermak logo newikszt 2013daranyi2013

amc