DBLE Hírlevél - 2017.07.28.

 - - -
  logotemp

Hírlevél

DÉL-BORSDOI LEADER EGYESÜLET

3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.
E-mail:mezocsat@dble.hu

 
  dblehlogo  
 

Módosult A LEADER – Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása című felhívás

Az EMVA Irányító Hatóság tájékoztatja a Tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosul a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A LEADER – Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása” című (VP6-19.3.1-17 kódszámú) felhívás az alábbi pontok szerint:

-          Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek körének pontosítása

-          Nem támogatható tevékenységek körének pontosítása

-          Utazási és napidíj elszámolhatóságának pontosítása

-          Külföldi anyag benyújtásához szükséges szakfordítói feltételek leírása

-          Indikátor táblázat javítása

-          Többlet-önerő értelmezése

-          Saját - teljesítés kizárása

-          Egyéb technikai módosítások

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/mdosul-a-leader-helyi-akcicsoportok-egyttmkdsi-tevkenysgeinek-elksztse-s-megvalstsa-cm-felhvs

 


 

HGCS/2017 Otthon Melege Program

Háztartási nagygépek (hűtő és fagyasztó készülék) energia megtakarítást eredményező cseréje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: NFM) pályázatot tesz közzé nagykorú természetes személyek részére, a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévő háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép illetve mosó-szárítógép) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására. A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az energiahatékonyság javítása. 

A pályázatkezelési feladatok ellátását az NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Pályázatkezelő) végzi.

A magyarországi lakóhellyel rendelkező nagykorú, természetes személyek az alprogram által igénybe vehető vissza nem térítendő támogatással csökkentett vételáron (támogatással csökkentett bolti áron) jogosultak új háztartási nagygép (hűtő vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép illetve mosó-szárítógép) beszerzésére. 

Pályázat benyújtására elektronikus úton, 2017.08.07-én 08:00-tól van lehetőség. Az egyes régiókban eltérő időpontban van lehetőség a pályázat benyújtására. Az Észak-Magyarországi régióban a benyújtás kezdőnapja 2017. 08.14.

További részletek az alábbi oldalon:

Forrás: http://hgcs2017.nfsi.hu/

 


 

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogram. Célja, hogy Magyarország Közép-Európa turisztika központja legyen. A program célja olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projektek támogatása, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak és az egyes termékek összekapcsolódásán keresztül erősítik a térségi kínálatot, oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

Kisfaludy Szálláshely fejlesztési Konstrukció

A Kisfaludy Szálláshely fejlesztési Konstrukció a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program zászlóshajó projektje.

Minden idők legnagyobb hazai szállásfejlesztési programjával a kormány legfontosabb törekvése, hogy a stratégiai turizmusfejlesztési célokhoz illeszkedő, azaz üzletileg is hosszútávon fenntartható, versenyképességet javító szálláshelyek jöjjenek létre.

A konstrukció 14 éves futamideje alatt a kereskedelmi szálláshelyek közel 30 000 szobája újulhat meg Magyarországon, ezáltal lehetőségből valósággá válik a szállodai szektor minőségi szintlépése, megvalósul a paradigmaváltás a kereskedelmi szálláshelyek legjelentősebb szegmenseiben.

A konstrukció legfőbb törekvése, hogy az egyes turisztikai élményelemek csomaggá rendezését ösztönözze Magyarországon (szálláshelyeket az attrakciókkal, attrakciókat egymással), amely a magyar turizmus versenyképességének erősítése mellett hosszabb tartózkodási időt és magasabb vendégköltést eredményez a fejlesztési térségekben.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívás tervezeteit az MTÜ 2017. július 3-ától a hónap végégig társadalmi egyeztetésre bocsátja, és széleskörű szakmai konzultáció során kívánja véglegesíteni.

A fejlesztések első ütemben a kis- és középvállalkozások támogatásával három kiírásban, három térségben lesznek elérhetőek 2017 szeptemberében: TFC-1.1.1-2017-A Balaton; TFC-1.1.1-2017-B Sopron-Fertő és TFC-1.1.1-2017-C Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térségében. A további térségekre vonatkozó pályázatok pedig ütemezetten jelennek majd meg.

A szakmai konzultáció keretében érkező észrevételeket a palyazat@mtu.gov.hu e-mail címen várja az MTÜ.

Forrás: http://kisfaludyprogram.hu/

 


VI. Csáti Kavalkád

A Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány szervezésében 2017. augusztus 6-án, Mezőcsáton rendezik meg a VI. Csáti Kavalkád Programot. A rendezvény keretében tartják a Kuli Sándor Fogathajtó Emlékversenyt és a Mezőcsáti Lovas napot is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletes program megtalálható a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány Facebook oldalán.

 

 
---

Leíratkozna?