DBLE Hírlevél - 2016.04.29.

 - - -
  logotemp

Hírlevél

DÉL-BORSDOI LEADER EGYESÜLET

3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.
E-mail:mezocsat@dble.hu

 
 

Felhívás önkormányzatok részére

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című TOP-3.2.1 -15 kódszámú felhívás, mely célja a megyei, települési, illetve nemzetiségi önkormányzatok épületállományának energetikai szempontú fejlesztése és a megújuló energiaforrások használatának elterjesztése ebben a szektorban. A fejlesztések esetében a cél az önkormányzati tulajdonú épületek hőszigetelésének korszerűsítése, épületgépészetének fejlesztése, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb kihasználása, egyszerre csökkentve az önkormányzatok energiaköltség-jellegű kiadásait, a fosszilis energiahordozóktól való függésüket, valamint Magyarország üvegházhatású gázkibocsátásait.

Jelen konstrukció szorosan kapcsolódik a TOP-3.2.2-15 kódszámú, "Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében" c. konstrukcióhoz.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. április 22-től 2016. szeptember 30-ig lehetséges.

A pályázatokról bővebb információ az alábbi linken érhetők el: https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-nkormnyzati-pletek-energetikai-korszerstse-cm-felhvs

 

Módosult a Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés című felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent "Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés" című (VP-6-7.4.1.1-16 kódszámú) Felhívás beadásának kezdő időpontja, melynek értelmében a támogatást igénylők 2016. május 2-tól nyújthatják be támogatási kérelmeiket.
A felhívás módosítása az alábbi linken érhető el:

https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-teleplskpet-meghatroz-pletek-kls-rekonstrukcija-tbbfunkcis-kzssgi-tr-ltrehozsa-fejlesztse-energetikai-korszersts-cm-felhvs

 

Megjelent a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása című felhívás

 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című (VEKOP-8.3.1-16 kódszámú) felhívás.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,04 milliárd forint.

Jelen felhívás keretében a „Vállalkozz Itthon Fiatal” programban résztvevő, a programba bevonás pillanatában 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás nyújthat be pályázatot, amely megfelel a felhívás 4.1. pontjában szereplő feltételeknek.

  1. támogatási kérelmek benyújtása 2016. július 4-től 2018. október 4-ig lehetséges.

A pályázat benyújtásáról bővebben az alábbi linken olvashat:

https://www.palyazat.gov.hu/megjelent-a-fiatalok-vllalkozv-vlsnak-tmogatsa-cm-felhvs

 

Pályázat a népművészet 2016. évi szakmai tevékenységének támogatására

A Nemzeti Kulturális Alap Népművészet kollégiuma az alábbi két témakörben nyílt pályázati felhívást hirdet.

Pályázni az alábbi 2 témakörben lehet:

  1. Megyei, országos, és nemzetközi hatókörű népművészeti nagyrendezvények (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), kiállítások (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), fesztiválok (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű) megrendezése
  2. Országos szakmai továbbképzések, konferenciák lebonyolítása

A pályázati cél megvalósításának időtartama: 2016. szeptember 1. – 2017. február 28.

A teljes pályázati felhívás és a dokumentáció letölthető innen: http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/nepmuveszet_160518

 

VI. Pünkösdi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál

 

Hatodik alkalommal rendezi meg a Mezőcsát Népművészeti Egyesület a Pünkösdi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált Mezőcsáton.

A rendezvény a pünkösdi hétvégén ingyenesen látogatható: 2016.május 14-16.

A fesztivál ideje alatt a fellépők több helyszínen is megmutatják tehetségüket (2016. május 14. Tiszakeszi, 2016. május 15. Szentistván, 2016. május 16. Mezőcsát).

A program ideje alatt a Mezőcsát Népművészeti Egyesületen kívül több színvonalas műsorral rendelkező csoport is bemutatkozik, mint például egy erdélyi néptánccsoport, karcagi néptáncegyüttes, bükkábrányi néptánccsoport és a tiszakeszi néptánccsoport is.

A programról részletesebben a Mezőcsát Népi Együttes facebook oldalán olvashatnak.

 

„A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő társfinanszírozásával kerül megvalósításra.”

 

 

Közvetlen támogatások kézikönyv

 

Újabb kézikönyvvel támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai munkáját.

A Közvetlen támogatások gazdálkodói kézikönyv elkészítése a Közös Agrárpolitika megújítása miatt vált szükségessé, a reformnak köszönhetően ugyanis 2015-től jelentősen átalakult a közvetlen támogatások rendszere. Az olyan régi támogatási jogcímek feltételei, mint például a SAPS vagy termeléshez kötött támogatás, alapjaiban változtak meg, emellett pedig új jogcímek jelentek meg, melyeknek egy része kötelező érvényű. Ezek közé tartozik a zöldítés, de újonnan, választható elemként került a rendszerbe a fiatal mezőgazdasági termelők támogatása vagy a kistermelői támogatási rendszer is. A szankciók elkerülése és a támogatási lehetőségek legjobb kihasználása érdekében a gazdák számára is fontos a jogcímek feltételrendszerének részletes megismerése.

 

A kézikönyv az alábbi oldalról tölthető le:

http://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/540-kozvetlen-tamogatasok-kezikonyv

 

 SZJA 1% felajánlás- Adószám: 19334976-1-05

 

Személyi jövedelemadója 1 százalékával támogassa a Dél-borsodi LEADER Egyesület térségi értékfeltáró és helyi termékeket népszerűsítő tevékenységét! Legyen Ön is értékmentő!

 
---

Leíratkozna?