DBLE Hírlevél - 2016.02.29.

 - - -
  logotemp

Hírlevél

DÉL-BORSDOI LEADER EGYESÜLET

3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.
E-mail:mezocsat@dble.hu

 
 

Helyi Fejlesztési Stratégia első tervezete

Elkészült a Dél-borsodi LEADER Egyesület Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020-as időszak LEADER Helyi Fejlesztési Stratégiájának első tervezete, mely letölthető a Dél-borsodi LEADER Egyesület honlapjáról a Helyi Fejlesztési Stratégia tervezés 2014-2020 menüből.

Kérjük, véleményezze a stratégia tervezetet Ön is! Az észrevételeket, javaslatokat 2016. március 4. péntek 16:00 óráig várjuk a mezocsat@dble.hu e-mail címre. A Helyi Fejlesztési Stratégia LEADER fejlesztési forrásait és intézkedéseit a stratégia cselekvési tervében találhatja.

 Bővebben

 


 

Harmadik Tervezést Koordináló Csoport ülés

A Dél-borsodi LEADER Egyesület Tervezést Koordináló Csoportja (TKCS) megtartotta harmadik ülését 2016. február 24-én. A Dél-borsodi LEADER Akciócsoport területén jelenleg a 2014-2020-as időszak Helyi Fejlesztési Stratégia (HFS) előkészítési munkafolyamata zajlik. A megbeszélésen a HFS egyik legfontosabb része, a Cselekvési Terv fejezet került megtárgyalásra, hiszen az ebben szereplő intézkedések lesznek az alapjai a 2014-2020 időszak Dél-borsodi Akciócsoport 37 településére vonatkozó pályázati kiírásainak. A munkaszervezet a TKCS tagjaival nyolc intézkedést dolgozott ki, melyből három intézkedés gazdaságfejlesztési, a többi intézkedés pedig szolgáltatásfejlesztés célzatú. Az akciócsoportra 587.350.000 Ft LEADER kipályázható forrás kerül allokációra, melynek 60%-t kötelezően gazdaságélénkítő intézkedésekre kell fordítani. A HFS dokumentum első változatát a Cselekvési Tervvel együtt a TKCS elfogadta, melyet társadalmasítás céljából a www.dble.hu oldalon is megjelenít véleményezés céljából.

 Bővebben

 


 

Összefoglaló a Dél-borsodi LEADER Egyesület által megtartott fórumokról, műhelymunkákról

A Dél-borsodi LEADER Egyesület a Helyi Fejlesztési Stratégia tervezéséről tartott tájékoztató fórumokat, műhelymegbeszéléseket. A fórumok, műhelymunkák az Akciócsoport különböző településein kerültek megrendezésre, biztosítva az információhoz való hozzájutást mind a négy járás területén. A széles nyilvánosság biztosítása érdekében több kommunikációs csatornán hirdettük a tájékoztató fórumokat (honlapon, e-mailben, helyi kihelyezéssel). A tájékoztató fórumok eredményeként 243 db projektötlet érkezett a munkaszervezetünkhöz, továbbá kialakultak a helyi fejlesztési ötletek. A fórumok, műhelymunkák több és helyszínen és időpontban kerültek megrendezésre.

Bővebben


 

Vidékfejlesztési Program pályázatai

A Dél-borsodi LEADER Egyesület nyomon követi a folyamatosan megjelenő Vidékfejlesztési program pályázatait, melyeket a www.dble.hu weboldal/VP PÁLYÁZATOK menüből érhetnek el.

Márciusban az alábbi felhívások várhatóak:

Azonosító

Felhívás neve és a meghirdetés tervezett ideje

Keretösszeg (Mrd Ft)

VP1-1.1.1-16

Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek

6,18

VP2-4.1.2-16

Kisméretű terményszárító és -tisztító korszerűsítése, kisméretű terménytároló építése, korszerűsítése

19,66

VP5-8.1.1-16

Erdősítés támogatása

33,05

VP5-8.2.1-16

Agrár-erdészeti rendszerek létrehozása

2,25

VP6-7.2.1.2-16

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése

10,60


SZJA 1% felajánlás- Adószám: 19334976-1-05

Személyi jövedelemadója 1 százalékával támogassa a Dél-borsodi LEADER Egyesület térségi értékfeltáró és helyi termékeket népszerűsítő tevékenységét! Legyen Ön is értékmentő!

 

 

 
---

Leíratkozna?