DBLE Hírlevél - 2015.12.23.

 - - -
  logotemp

Hírlevél

DÉL-BORSDOI LEADER EGYESÜLET

3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.
E-mail:mezocsat@dble.hu

 
 

Helyi Fejlesztési Stratégia tervezési folyamata

Az elmúlt hónapokban a Dél-borsodi LEADER Egyesület elkezdte a 2014-2020-as időszakra vonatkozóan a Helyi Fejlesztési Stratégia (HFS) előkészítését, valamint a térségben működő civil, vállalkozói és közszféra fejlesztési ötleteinek összegyűjtését. A Dél-borsodi LEADER Egyesület munkaszervezetéhez eljuttatott fejlesztési ötletek hozzájárulnak az akciócsoport számára fontos fejlesztési dokumentum elkészítéséhez, ami alapja lesz a 2016. második félévében várható LEADER pályázati kiírásoknak. A Dél-borsodi LEADER Akciócsoport 37 településére meghatározott fejlesztési forrás 587 millió Ft.       

A Dél-borsodi LEADER Egyesület Tervezést Koordináló Csoportjának (TKCS) első ülésére 2015. december 9-én került sor. A TKCS megtárgyalta a Helyi Fejlesztési Stratégia elkészítésének ütemezését és a Helyi Fejlesztési Stratégia Koncepciót. A Dél-borsodi LEADER Egyesület munkaszervezete 2016. január 15-ig tudja még befogadni a projektötleteket. A projekt ötletek benyújtásával kapcsolatosan a munkaszervezet folyamatos személyes és telefonos konzultációt tart Balázs János- munkaszervezet vezető, Kápolnai Mariann- vidékfejlesztési referens és Molnár Andrea- vidékfejlesztési referens személyében.

Bővebben.

__________________________________________________

Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – „Civil szervezetek szakmai programjainak támogatása 2016.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évre vonatkozó szakmai pályázati kiírása (NEA-16-SZ) 2015. december 15-én. Ezzel lehetőség nyílik a civil szervezetek 2016. évi szakmai programjainak támogatására, amelyben a szerveteket érintő évfordulókra, fesztiválokra, hazai és határon túli rendezvényekre is kaphatnak finanszírozást. A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő látja el. A működési kiírás egységes szerkezetben, egy pályázati kiírás keretében jelenik meg minden kollégium tekintetében. A pályázatok beadási határideje - attól függően, hogy ki melyik kollégiumhoz pályázik - 2016. január 15-19.

A Pályázati kiírás a CIVIL.INFO.HU/WEB/NEA/PALYAZATOK oldalon érhető el.

______________________________________________

Civil szervezetek működési célú támogatása 2016.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évre vonatkozó működési pályázati kiírása (NEA-16-M). Ezzel lehetőség nyílik a civil szervezetek 2016. évi működésének támogatására. A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő látja el. A működési kiírás egységes szerkezetben, egy pályázati kiírás keretében jelenik meg minden kollégium tekintetében. A pályázatok beadási határideje - attól függően, hogy ki melyik kollégiumhoz pályázik - 2016. január 4-7. A szakmai programok támogatásához a pályázati kiírások meghirdetésére - a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának döntése értelmében legalább 30 nappal a működési pályázat meghirdetése után - várhatóan 2015. december 28-án kerül sor.

A Pályázati kiírás a CIVIL.INFO.HU/WEB/NEA/PALYAZATOK oldalon érhető el.

______________________________________________

Tisza-Tavi Túravezető Tanfolyam 2016.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság túravezető képzést hirdet mindazok számára, akik szakmailag felkészültebben, szakszerűbben kívánják tájékoztatni, túráztatni vendégeiket a Tisza-tavi régió, illetve annak védett területein, vagy akik a Tisza-tó szerelmesei és többet szeretnének megtudni annak élővilágáról. A képzés során kiemelt helyet kap a turisztikai alapismeretek és a természeti értékek megismertetése elméleti és gyakorlati formában.

Bővebben: http://www.dble.hu/images/stories/hirek/2015/tttvt2016.pdf


 

kari2015

 

 
---

Leíratkozna?