DBLE Hírlevél - 2015.09.30.

 - - -
  logotemp

Hírlevél

DÉL-BORSDOI LEADER EGYESÜLET

3450 Mezőcsát, Hősök tere 24.
E-mail:mezocsat@dble.hu

 
  .

LEADER Stratégia tervezés (2014-2020)

Tisztelt Partnerünk!

A 2014-2020-as európai uniós tervezési időszak térségünkre vonatkozó LEADER Helyi Fejlesztési Stratégiája (HFS) várhatóan az előttünk álló hónapokban fog elkészülni. A tervezési munkában a korábbiakhoz hasonlóan számítunk az Ön aktív közreműködésére, véleményformálására!

A Dél-borsodi LEADER Egyesület munkaszervezete megkezdte a fejlesztési elképzelések, projektötletek gyűjtését, rendszerezését!

Kérjük, hogy a vidékfejlesztés általános célrendszeréhez illeszkedő projektötletével konzultáció céljából keresse munkatársainkat központi irodánkban Mezőcsáton, vagy a térség más településein meghirdetett fogadóóráinkon és fórumainkon.

 Balázs János munkaszervezet vezető: 20/279-3929

 Molnár Andrea vidékfejlesztési menedzser: 20/410-3338

__________________________________________________

 Pályázók figyelem!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott beruházási jogcímek esetén a jóváhagyott, engedélyköteles tevékenységhez kapcsolódó beruházásokhoz szükséges jogerős engedélyeket (használatbavételi engedély, működési engedély, egyéb, a jogszabály által kötelezően benyújtandó engedély) és a minősítést igazoló dokumentumokat (falusi szálláshelyek 4 napraforgós minősítése, lovas szolgáltatók 3 patkós minősítése) 2015. szeptember 30-ig be kell nyújtania az MVH-hoz.

Kérjük, fordítson kiemelt figyelmet a hiányzó engedélyek határidőben történő benyújtására!

______________________________________________

Kifizetési kérelem „falubusz” pályázathoz

Értesítjük tisztelt nyertes pályázóinkat, hogy megjelent a 89/2015. (VII.29.) számú MVH Közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére (gépjárműbeszerzés) 2015-től igénybe vehető támogatások kifizetésének igényléséhez.

A kifizetési kérelmet az MVH által rendszeresített formanyomtatványon, elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül az MVH-hoz lehet benyújtani. Az ügyfél legkésőbb 2015. október 30. napjáig köteles a kifizetési kérelmet benyújtani.

Felhívjuk a figyelmet az Önellenőrzési lista alkalmazására, mely megkönnyíti a kifizetési kérelem összeállítását!

Sikeresen zajlott a IX. Helyi Termék Fesztivál Mezőcsáton

A Mezőcsáti Kistérségben immáron hagyománnyá vált Helyi Termék Fesztivál visszatért első állomásához, Mezőcsáthoz. A városban rendhagyó módon lezárták a főutcát, így biztosítva helyet a települések és a térségben élő kiállítók sátrainak. A rendezvényen megjelent Ároktő, Gelej, Igrici, Hejőpapi, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszatarján, Mezőcsát települési bemutatkozó sátraival. Az érdeklődés a rendezvény színvonalának és a jó időnek köszönhetően is nagy volt. A kiállító sátrakban kézműves termékekből, hímzett és horgolt terítőkből, gyöngyökből, dísztárgyakból, helyben megtermelt alapanyagokból készült élelmiszereket (különféle lekvárok, mézek, teák stb.) vásárolhattak az idelátogatók. A kiállítók mellett egészségsátor, játszóház, agrárkamara sátra várta az érdeklődőket. A rendezvényt Széki Gézáné, a Mezőcsáti Kistérség Közösségi Munkásainak Egyesületének elnöke nyitotta meg.  Köszöntőt mondott Siposné Horváth Anita Mezőcsát Város Polgármester Asszonya, és Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettese.

Bővebben itt.

 

 

Megvalósult beruházások

 - Gyülekezeti kortárscsoportok élete a mezőcsáti pinceklub tereiben együttműködés

A LEADER Térségek közötti együttműködés pályázati támogatás révén Mezőcsát városát is egy újabb megvalósult beruházással gazdagítja. A Mezőcsáti Református Egyházközség, mint pályázó, az Emődi Református Egyházközség mint partner, valamint a Dél-borsodi LEADER Egyesület, mint pályázati szakértő hármas együttműködéssel valósulhatott meg az alábbi fejlesztés. Az együttműködés célja az volt, hogy létrejöhessen egy közös, térségeken átnyúló gyülekezeti csoportok megismerését elősegítő gyülekezeti tér és egy közösségi összefogást népszerűsítő rendezvény.

Bővebben itt.

-    „Farkas Vendégház” falusi szálláshely fejlesztése Tiszadorogma településen

Farkas Béla 2011. decemberében nyújtott be pályázatot az EMVA IV. tengelyének (LEADER) keretében a Dél-borsodi LEADER Egyesület által meghirdetett „Alacsonyabb komfortfokozatú falusi szálláshelyek, kempingek és panziók létrehozása és fejlesztése" célterületre. A szálláshely 2 napraforgós minősítéssel rendelkezett, ezt kívánta a tulajdonos némi átalakítással és korszerűbb, esztétikusabb berendezési tárgyak beszerzésével javítani, komfortfokozatát emelni. A szálláshely szobaszáma 2-ről 3-ra bővült, az ágyszámot 10-re növelte. Az eddig beépítetlen és kihasználatlan udvaron falusi hízóvágás bemutatására alkalmas vágóhely került kialakításra.

Bővebben itt.

 
---

Leíratkozna?