Kezdőlap

Benyújthatóak a Projekt adatlapok!

Megjelent az EMVA Társfinanszírozású Intézkedések Irányító Hatóságának 45/2013. számú (V.29.) Közleménye, melyben a LEADER Program harmadik, 2013-ban meghirdetett pályázati köréhez kapcsolódó LEADER Intézkedési Tervek közzétételre kerültek.

A közzétett LEADER Intézkedési Tervek tartalmazzák a támogatható célokat, tevékenységeket, az ügyfélkört, az igényelhető minimum és maximum összegeket, a támogatható településeket, valamint a támogatási kritériumokat és azokat a csatolandó dokumentumokat, amelyekre a HBB-nek szüksége van az előzetes támogatási döntések meghozatalához, HVS-hez való illeszkedés vizsgálatához. A HBB döntési kompetenciája kizárólagos, előzetes támogatási döntés nélkül az ügyfél pályázata elutasításra kerül.

A projekt ötleteket a Projekt adatlapon kell benyújtani az ügyfélnek a területileg illetékes LEADER HACS-hoz. A Projekt adatlapot az ügyfélnek 2 példányban kell a HACS-nak benyújtani, személyesen átadás-átvételi dokumentummal, valamint postai úton (ajánlott, vagy ajánlott tértivevényes) formában.

A Projekt adatlap hivatalos benyújtását megelőzően a LEADER HACS munkaszervezete lehetőséget biztosít az ügyfélnek arra, hogy Projekt adatlapja előzetes ellenőrzésen menjen keresztül. Ezért célszerű az elkészült Projekt adatlapokat a hivatalos benyújtást megelőzően e-mailben elküldeni a HACS részére.

Minden más, a Projekt adatlaphoz tartozó formanyomtatvány és tájékoztató dokumentum a LEADER Pályázati Egységcsomag 2013 menüben megtalálható.

A pályázatok benyújtása elektronikus űrlapon, ügyfélkapun keresztül történik, 2013. június 17-én 08:00 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. augusztus 31-én 18:00 óráig.

IH Közlemény megjelenése. 

pdfEMVA Társfinanszírozású Intézkedések Irányító Hatóságának közleménye

pdfLEADER HACS döntési folyamat segédlet